Nina & Sissi Liljas Ridutbildning

SHARPMAN EQUESTRIAN TEAM

 

Sharpman grundade Sharpman Equestrian Team hösten 2011. Syftet var att skapa ett koncept för ett mer långsiktigare samarbete med ett antal ryttare inom ridsporten. En arbetsform som innebär så mycket mer än den vanliga s.k sponsringen. Vi benämner varandra samarbetspartners och det betyder att vi alla skall få ut så mycket som möjligt av vårt gemensamma arbete. Det vi jobbar med är:

­  Ryttarna och deras hästar får möjlighet att bära/nyttja produkter av hög kvalité ur Sharpmans sortiment. De har också till uppgift att vid såväl träning som tävling bära Sharpmans logotype för att sprida varumärket.

­  Vid events, utbildningar etc som Sharpman anordnar, så medverkar deltagare ur Teamet på olika sätt.

­  Sharpman har möjlighet att anordna events, utbildningar etc hos de i Teamet som har ridanläggningar. Hos några i Teamet finns Sharpman med regelbundenhet på plats gällande Sharpman Saddlery.

­  Samarbetar med att sprida information och marknadsföring för samtliga parter på träning och tävling, genom hemsidor, bloggar, broschyrer och annat marknadsföringsmaterial.

Samtliga ryttare (och deras hästar) bär det nu speciellt framtagna emblemet ”Sharpman Equestrian Team”, för att med tydlighet visa att man ingår i denna unika grupp.

 

Presentation av Sharpman Equestrian Team

 

 NINA & SISSI LILJA, bedriver sedan många år utbildning av ryttare och hästar på gården Sundby i Gottlösa utanför Mantorp.

Sissi har arbetat med hästar och ridutbildning i hela livet och har under 2011 blivit utsedd till Fellow av Svenska Ridsportsförbundet. Främst i dressyr där hon varit landslagstränare för såväl dressyr- som fälttävlansjuniorerna sedan början av 80-talet. Sissi har sedan tidigare även tävlat i både dressyr, hoppning och fälttävlan med framgångar. Det är många av de nu mycket framgångsrika ryttarna som fått sin utbildning under Sissis ledning. Sissi tar emot dressyrekipage på alla nivåer hemma på anläggningen och i mån av tid även på andra klubbar.

Nina har arbetat  professionellt med hästar och ryttare de senaste 10 åren. Hon tar emot hästar för inridning, vidareutbildning, unghästvisningar och tävling. Under 2011 har hon varit placerad och vunnit i både dressyr till ST: George och 140 hoppning och tagit fram flera unghästar till Breeders-/Falsterbofinaler och dessutom ridit Lag-SM final i både hoppning och dressyr. Tidigare ridit fälttävlan upp till internationell svårklass, Nina har bland annat ridit 6 EM i både dressyr och fälttävlan. Nina är en av få i landet som är examinerad tränare i alla discipliner. Hon tar emot ekipage för träning från nybörjare och upp i klasserna i alla discipliner både på anläggningen hemma och ute hos andra klubbar.

Mateusz  Dziurla tävlar i alla discipliner. Han dock sitt största engagemang i fälttävlan med egna hästen Amazing Grace. Red under 2015 upp till internationell enstjärning fälttävlna Lag SM och red även Lag SM i dressyr på Wexford. Till vardags arbetar han åt ett Norskt företag som dataexpert. Mateusz är Ninas sambo och deltar flitigt med anläggningens alla sysslor.

 

LOUISE HAAGA, Skästa Gård. Tävlingsryttare i hoppning upp till svår klass. A-tränare med hundratalet elever i veckan, varav flera i svår klass. Ansvarig för hopputbildning på elitgymnasiet Celsius. Driver anläggningen Skästa Gård i Västerås, ett kombinerat utbildnings- och tävlingsstall.

Louise rider i Amerigo.

 

 CHARLOTTE ESPING, driver tillsammans med sin familj Rappestad Ridskola. Där arbetar hon bland annat som instruktör och undervisar allt från nybörjarelever till elitryttare i dressyr. Utbildad C-tränare i dressyr och tycker jobbet som tränare är jättekul. Utöver ridskolan driver hon ett eget hästutbildningsföretag där hon tar emot hästar för vidareutbildning och tävling.

 

 Kristina Warg, har mycket meriter från ponnytiden. Red totalt åtta stycken ponny-SM med flertalet placeringar och ett SM-silver 2006 som bästa resultat. Var även i EM final 2009 med ponnyn Wild at Heart T. Den ponnyn utbildade Kristina själv från att han var fem år och gick LC till att han var nio år och hoppade EM-final. Från och med 2009 är det bara häst som gäller. Kristina har för nuvarande sex hästar i olika åldrar och utbildningsnivåer. Allt från treåringar till svårklasshästar. Med den bästa hästen Quidam de Ceasar blev det Junior-SM silver 2011.